Posted by : Филип Миразчийски сряда, 11 юни 2014 г.


Абонирам съм за списание National Geographic България. Миналата година три месеца се налагаше от издателството да ми изпращат повторно броя, тъй като първия изчезва някъде в пощата - изгубен или присвоен.

Бях приел, че това ще се случва неизбежно и съм благодарен на издателството, че ме компенсираха за своя сметка. Този месец обаче бяха покорени нови върхове в неприятността на българските пощи. Когато получих списанието за месец юни с изненада открих, че вместо обичайното листче залепено върху опаковката, адресът ми е написан с химикалка върху самото списание. 

Върху самото списание... 

ВЪРХУ САМОТО СПИСАНИЕ... 


А ето и как опаковката е разкъсана, за да се вмъкне върха на химикалката:За сравнение слагам и снимка на друг брой на NG, поръчан от ebay. Опакован в две опаковки, облепени по ъглите, за да няма измачкване. Ето това е разликата в манталитета между българите и останалия свят. Клиента е цар, а не "нeкъф сульо дето треба му носим списанието до гъзО"... (Автентичен разговор, чут в моя пощенски клон).


Български пощи трябва да бъдат приватизирани веднага след БДЖ. Това няма как да се случи в частна фирма. И да, няма на кого да се оплача, тъй като в пощата работят едни соц лелки, дето само се чудят как да отбият номера от 9 до 5. Да не говорим, че като веднъж ходих да се оплаквам за загубена пратка, ме изкараха едва ли не мен виновен, че са ми я изгубили. Приватизация!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив