Posted by : Филип Миразчийски сряда, 5 март 2014 г.


Скъпите ни русофили, комунисти, ссср-носталгици, путинисти, рубладжии са ми любимци. Колкото и да уважавам позициите им, мисля, че дойде преломният момент, в който ако все още поддържат гледните си точки, трябва да получат спешен безплатен преглед от психиатър.

Ако не знаете, днес външният министър на Русия, Сергей Лавров е казал, че руски войски в Крим Н-Я-М-А! Това са местни сили за самозащита. Сами са се организирали, сами са се екипирали, сами се издържат и сами се командват. Русия няма Н-И-Щ-О общо с тях. Те са си купили бойните хеликоптери, бронираните джипове, снайперите, автоматите, камионите и самолетите, с които са кацали на летището в Симферопол. Местните. Сили. За самозащита.

Путин пък каза, че такава екипировка, може да се купи във всеки един магазин, нищо чудно няма в добрата подготовка на "силите за самозащита на Крим". С удоволствие бих посетил такъв магазин. Де да знае човек дали скоро няма да има нужда от варненски сили за самозащита. 

Разбирате ли, Лавров и Путин ни се подиграват! Лъжат целия свят в очите, без да трепнат. Казват на черното бяло и се ядосват, когато някой им направи забележка, че черното всъщност е черно. Путин е достигнал едно толкова невероятно ниво на нахалство и самозабравяне, че аз вече не на шега се страхувам за света. Русия е ядрена държава и може да унищожи цялата планета буквално с един жест на умопобъркалия се диктатор.

Мен ме е страх. А скъпите ни русофили какво ще си купят с рублите след третата световна война, нямам представа.

Нека сега видим малко от екипировката, която тъй свободно се продава навсякъде.


(Credit: AP/Andrew Lubimov)
(Credit: Baz Ratner/Reuters)
(Credit: Reuters)
В случай, че се съмнявате в руското присъствие в Крим, ето и едно видео, в което солдатин си казва в прав текст откъде е:Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив