Posted by : Филип Миразчийски четвъртък, 3 октомври 2013 г.


В България думата "бежанец" стана по-лоша и от "циганин". Заедно с това, вече за всички беди стоварили се над KLETA MAJKA BALGARIQ, виновни са не "циганите", ами новите торбалани - "бежанците". 

Голяма част от коментарите по адрес на бежанците в България, разбира се, се случват на масата с ракийката или на опашката в магазина. Да не говорим, че 99.999% от българите сигурно не са виждали бежанец или изобщо човек от друга националност, освен на снимка в някой жълт вестник.Вестници и телевизии тип "Шок" и "ТВ Алфа" здраво подклаждат омразата и хич не се и притесняват.

Снимката в началото на поста е от събитие на границата ни с Турция преди около седмица. Група "патриоти" от ВМРО блокираха границата за няколко часа, крещейки "България на българите", "Не на ислямизацията" и все такива типични за "патриотите" слова. Целта на блокадата е да предизвика прекратяване на приемането на бежанци в България.

Вчера пък, депутатката от АТАКА - Магдалена Ташева, която е и водеща на предаване по партийната телевизия предизвика нов скандал като нарече бежанците - престъпници, канибали, ислямисти, терористи. Нарече ги отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия. Дюнерджиите били радикалните ислямисти в България. Децата, на бежанците, един ден щели да бъдат възрастни и да хвърлят нашите деца от покривите. А всеки момент да сме очаквали да започнат да режат глави... (Видео) Решението на този титан на мисълта е да "запечатаме границата" и да "екстрадираме бежанците" кой откъде е...

Това са думи изречени от народен представител. Къде е сега парламентарната комисия по етика? Аа, да, нея я оглавяваше Волен Сидеров, същия расист и разпространител на омраза като колежката му Ташева. Тя по мое мнение съвсем си бетонира имиджа на необразована и расистка средно статистическа лелка. 

И доколкото в България има свобода на словото, то тя не включва и словото на омразата каквото са думите излезли от "патриотичната" устичка на атакистката.

Срам ме е, че тази жена е депутат. Срам ме е, че тя ме представлява по какъвто и да е начин (Да, депутатите са представители на всички граждани, а не само на техните си избиратели - взимай си бележки, Кутев!). Радвам се, че от БХК са реагирали мигновено и веднага са подали жалба към КЗД. Ако сега у нас живеехме в малко по-цивилизовано общество, неговата реакция веднага би я изхвърлило на улицата и би я низвергнало като недостоен член дори и на най-изостаналата общност...

За щастие обаче, като противовес на тази омраза и злоба, из цяла България има и хиляди хора, които помагат по най-различни начини на бежанците. С пари, с подслон, с храна, с дрехи, играчки, бебешки колички, адаптирано мляко. Из социалните мрежи всеки ден се появява нова информация къде и как можем да дарим нещо. Отделни хора се организират със собствени средства и носят помощи директно по бежанските центрове. За нещастие обаче, тези неща не носят толкова публичност, а и много от хората не я и търсят, а трябва да е точно обратното.

А горките бежанци? Какво да кажа за тях? Обвинени в неблагодарност, в неспазване на елементарни правила, в престъпност, че и за кризата в икономиката на България... Нямат капка срам нашите сънародници, които ги обвиняват: "Да си се връщат в родината като не са доволни. Идват и точат парите на окаяния български народец. По 65 лева на месец им се дава, а пък за наще пенсионери няма и стотинка. Дойдоха тука и почнаха да ни тежат като воденичен камък на шията." 

Те сигурно идват в България на екскурзия. Малко да си починат. Причината не е, че в Сирия най-вероятно ще загинат. Просто искат да се възползват от 65-те лева на месец в България и да ни източат до шушка. В съседните на Сирия страни има 2 000 000 бежанци. В България има 5000 и вече се реве на умряло. 

Конфликтът в Сирия ще свърши. Нещата там все някога ще се оправят, сигурен съм в това. Не съм сигурен обаче, дали сирииците, които са направили "грешката" да потърсят помощ у нас, ще ни запомнят с добро или лошо...

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив