Posted by : Филип Миразчийски сряда, 23 октомври 2013 г.

© Надежда Чипева

На 22.10.2013 г. в Народното събрание на България се състоя един от най-популистките циркове в новата ни история. Гласувано бе удължаването на мораториум върху продажбата на земеделска земя на чужденци до 2020 г. Той трябваше да отпадне на 01.01.2014.

Средностатистическият българопитек все още не е излязъл от оковите на средновековието. Той има огромен страх от две неща - варварите (в ролята: циганите, а вече и бежанците) и външните сили, чиято единствена цел е да унищожат България (американците, западняците, европейците, евреите и т.н.)

Този мораториум е и съвсем логичен. Напълно очаквано, това е поредната крачка към пропастта от най-популисткото и престъпно управление от 1989 година насам. Съвсем скоро следва мораториум над инвестициите от чужденци (Как така ще ни колонизират, ама ха?), мораториум над образованието в чужбина (Как така не искате да сте патриоти и да учите тъпотии при нас?), мораториум над пътуванията зад граница изобщо (Как така искате да ходите в чужбина, тука си е супер?), докато не дойде и мораториума над мисълта и собственото мнение (Как така ще мислите, нали ние ви казваме какво да мислите?) 

И така, за българопитека мораториумът е върховно постижение в защитата на отечеството от външните сили. Широко разпространена теза сред българопитеците е, че злите евреи изкупуват святата българска земя с цел лека полека България да се превърне във втора Палестина. Злите канадци пък как ни точат златцетооо. Ами европейците? С техните сатанински търговски вериги - източват паричките за хляб и кисело мляко на българския пенсионер. Тези колонизатори, тези завоеватели трябва да бъдат спрени, мисли си българопитека. Първата крачка бе да спрем продажбата на "свещената, уникална и най-плодородна" земя в света!

Да, ама не! Първо, мораториумът върху продажбата на земя ще попречи единствено на някой дребен френски/испански/холандски земеделец да инвестира в по-евтината земя, в държава която той би могъл да почувства и като своя, ако тя не гледаше на него като на престъпен завоевател. Мораториумът ще попречи още и на британските пенсионери, които масово се заселват и ревитализират българските села, да си купят нивичка зад къщата, която да обработват. Чужденци обаче пак ще могат да купуват земи, но като юридически лица. Даже, ако си спомням правилно, Бойко Борисов се хвалеше как катарците изкупували земи в България. В това обаче няма нищо лошо, единственият проблем е, че подкрепящите мораториума са неграмотни глупаци.

Второ - видя се юридическото безсилие на представляващите ни "експерти" в 42 НС и МС. Мораториумът е в разрез с договора на България за присъединяване към ЕС. И поради този факт е една правна нула. За нещастие обаче, българските органи обичат да прилагат закони, норми и наредби, които са правна нула (често просто поради неграмотност), така че мораториумът ще влезе в сила. Останалият свят обаче няма този навик, особено ЕС, от което ще последва наказателна процедура от ЕК, множество съдебни дела (които ще загубим със сигурност), ежедневни глоби, пък може и едностранни акции от страна на някои държави, които не искат голяма част от българопитеците да отидат да живеят при тях.

Трето, България продължава да се затвърждава като място на беззаконие, популизъм и глупост. Сигналите, които изпращаме на света от няколко месеца насам, тотално унищожават дори и малкото останал ни добър имидж. Неуважение на споразумения с най-близките ни съюзници, отдаване на краен популизъм, мачкане и незачитане на собствения суверен. 

Скъпи ксенофоби, комунисти, социалисти, расисти, "патриоти", националисти, българопитеци, да не се чудите после като заплатите ви стават все по-ниски и все по-несигурни, а пенсиите на родителите ви растат с по стотинка на месец. В контекста на темата - каквото си посеете, такова ще пожънете!

#ДАНСwithme #Оставка

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив