Posted by : Филип Миразчийски понеделник, 9 септември 2013 г.


09. 09. 1944г. - на тази дата преди 69 години в България се случва Деветосептемврийския преврат. Най-простичко - насилствена промяна в управлението на България, която налага комунистическа диктатура продължила 45 години!

За мен това е една от най-черните дати в цялата българска история. Комунистическият режим е довел почти до тотална разруха на обществото и няколко национални катастрофи. Тайната му полиция и репресивните служби са избили тайно и явно хиляди българи. Свободата на мисълта, свободата на движението, свободата на речта, частната инициатива и различните мнения от тези на партията майка са били по същество несъществуващи в България.

Днес, повече от 20 години, откакто ние сме свободни, сред нас продължава да има хора, които си мечтаят и активно се опитват да реабилитират този кошмар. На тях, а и на всички бъдещи поколения, трябва ясно да заявим, че комунистическият режим е бил един престъпен режим, сравним единствено с диктатурата на Хитлер в Германия. В този ред на мисли, трябва да заклеймим и да се разграничим от всички идеи свързани с комунизма в България. Веднъж и завинаги, ако искаме никога повече да не повтаряме катастрофалните грешки на предците ни!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив