Posted by : Филип Миразчийски вторник, 24 септември 2013 г.Къщата до нас е изоставена от години. Брат и сестра се карат и не могат да си я разделят. Резултатът от това е, че в нея са се настанили кучета, бездомници и наркомани. Резултатът от това пък е, че пожар става средно на 5-6 месеца. Досега жертви няма, но е само въпрос на време докато това се случи. Та чудя се какво трябва да направим ние като граждани в такъв случай, защото чуждото нехайство е буквално опасно за нас. Къщата е заобиколена от гъста растителност, по която огън може да достигне до съседните блокове, а от две от страните на къщата има детски площадки. На общината ли да пишем, на кмета, на главния архитект, на телевизията? Нека, ако някой има опит с тези неща да го сподели.

Трябва да поощряваме и добрите неща, които се случват в България, затова искам да похваля службите за сигурност - пожарна, полиция и бърза помощ - 6 минути след обаждането ми на тел. 112, те бяха на мястото.


{ 3 коментара... read them below or Comment }

 1. Ей такива къщи биха могли да бъдат използвани за културни центрове, както е Червената къща примерно, която също е била изоставена дълго време, след което се появили хора, които да я стегнат, облагородят, и да я ползват за добро.

  В кой квартал се намира тази?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хиподрума, но няма шанс да бъде купена от някого, тъй като собствениците не могат да се разберат. Единия иска да продава, другия не - или някаква подобна драма.

   Изтриване
  2. Не ме разбра правилно. Червената къща не е била закупена, а придобита по давност (или нещо от сорта). Също както наркоманите и бездомниците не я купуват, а просто се нанасят. Разликата е, че едните мислят в перспектива и са приятни съседи, докато другите просто търсят къде да се скрият от дъжда.

   Изтриване

Архив