Posted by : Филип Миразчийски събота, 14 септември 2013 г.


Една от най-големите гордости на правителството на О. е намалението на тока с покъртителните 5%! Вече от един месец цените са "намалени", но нека видим какво всъщност се случва. За сравнение съм взел августовската и юлската ни фактури:

Фактура за месец юли:
Брой отчетени дни - 27
Общо изразходвани кВтч -  149
За плащане - 26,05 лв.
Фактура за месец август:
Брой отчетени дни - 31 (44, но 13 от тях сме прекарали в Холандия и по това време у нас е работил само рутера) (Увеличение с 15%)
Общо изразходвани кВтч -  89 (Намаление с 41%)
За плащане - 38, 15 лв. (Увеличение с 28%)
И какво излезе сега? Откакто Орешарски смъкна заветната цена на тока, ние сме платили 28% повече за 41% по-малко количество ток и то за период по дълъг с 15%.

За нещастие така работи това чудо популизма - казваш нещо във вестникО, повтаряш го още десет пъти при Бареков, на всеки неудобен ти въпрос отговаряш с: "Ама, нали намалихме цената на тока" и накрая баба Паца от село Видраре вземе, че ти повярва и живее щастлив, но заблуден живот, с мисълта че тока и е с 5% по евтин...

Не твърдя, че съм енергиен експерт, но числата не лъжат. Платили съм толкова и толкова лева, а в потреблението не сме променяли нищо драстично. Значи нещо на другия край не е в ред. И нямам предвид в CEZ, а в ДКЕВР, МИЕ и партийните централи, които определят цените на електричеството според това колко хора ги харесват и колко не.

Затова, #ДАНСwithme, оставка и избори!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив