Posted by : Филип Миразчийски петък, 16 август 2013 г.


Президентското вето за актуализацията на бюджета, бе отхвърлено със 130 гласа. Гласовете на БСП, ДПС и АТАКА. Новата тройна коалиция окончателно разкри лика си, а междувременно в София се случи нещо страшно, което лично мен ме остави напълно безмълвен.

Ясно беше, че олигарсите ще си вземат заемчето. Не смятах обаче, че наистина ще стигнат до там, че да доведат и крепостниците си в София. 

В тази екскурзия обаче има нещо, на което трябва да обърнем внимание...

Първо - очевидно транспортът  не е спонтанен. Не е безплатен. Очевидно е, че е партийно организиран, независимо от това, че на предните стъкла на автобусите пише случаен превоз.
Автор: Константин Петров
Второ - очевидно е и, че знамената и плакатите им не са спонтанни и направени лично от тях. В колко от селата из България има дори и един принтер? В колко от селата има интернет и хора с умения да разпространят еднакви графични послания чрез него из цяла България?
Автор: Асен Генов
Трето - на повечето плакати имаше пунктуационни грешки, които изглеждат направени нарочно.


Четвърто - специалният пропусквателен режим за контрапротестиращите, списъците, сандвичите, стековете с вода.

Пето - 50 метрово знаме, което също е спонтанно ушито, в късните часове на нощта от бригада шивачки?

Шесто - обиколките на депутатите при поддръжниците им, разговорите на Станишев с тях - те му желаят берекет и сила, честитят му новото отроче, молят го да не се огъва пред империалистите-капиталисти и му казват, че не е сам в борбата.

Шест неща, които имат една единствена цел - да поляризират обществото още повече! Аз съм сравнително спокоен човек, не обичам агресията, не обичам лошото поведение. Тази сутрин обаче бях по-ядосан от нощта на сблъсъците с белия автобус. Точно това не трябва да допускаме - не трябва да се ядосваме на хората, които са на контрапротеста. 

На лудите не трябва да се ядосваме...

Трябва обаче да се ядосаме, при това много на тези, които ни "управляват". Те правят всичко в техните възможности, за да ни дискредитират, да ни разделят и да ни сломят. Те поддържат умишлено една прослойка от българското общество в състояние на подчиненост. Бедните, по-ниско грамотните, тези от етническите малцинства - точно тези, които ги защитават - те са и най-потърпевшите.

#ДАНСwithme, оставка и избори!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив