Posted by : Филип Миразчийски вторник, 18 юни 2013 г.

Автор на снимката: Антони Иванов
Доста време се чудих дали да напиша този текст, защото малко противоречи на посланието в заглавието, но реших, че няма как да подмина такава наглост като сидеровата. Струва ми се, че на всеки човек трябва да му е ясно, че това, което Волен направи снощи е провокация в най-чистия си вид и цели да опорочи протеста. Цели хората да почнат да се страхуват да водят децата си пред МС, цели всеки подсъзнателно да свързва протеста с насилие и да си помисля два пъти дали да отиде. Точно затова, довечера към централата на ПП Атака не трябва да се ходи! Не трябва да се позволява на никой да обезсмисля, това което се случва през последните 4 дни. 

Агресията и опитът за опорочаване обаче са толкова прозрачни, че не бих се учудил ако днес на улицата има още повече хора и то точно заради изцепките на Волен. Всъщност хората протестират точно срещу това (или поне едно от нещата). Един морален и честен политик никога не би си позволил да блокира улици незаконно (както стана ясно от изявление на г-жа Фандъкова). Никога не би си позволил да сее такива провокации. Всичко обаче е планирано много добре. Недоброжелателите на протеста губят страшно много, когато протестиращите са умни, спокойни, почистват след себе си и вдъхновяват другите. Понеже в продължение на четири протеста нямаше нито едно сбиване, изкъртено паве или разбита глава, просто за тези от другата страна на барикадата, дойде време сами да си ги набавят. Ако протестиращите не искат да са агресивни, то ние ще сме агресивни казват окупиралите се между Московска и Дондуков - и ето на: блокираме улицата, насъскваме хората и се правим на жертви - гениален план.

Само, че протестиращите не са патки и не се водят от животинските си нагони за агресия. Те ясно могат да различат "защита на дом" (каквото Волен твърди, че е правил снощи) и провокация с цел ескалиране на напрежението. Те знаят, че това не може да опорочи мирния им протест и няма да позволят на Волен Сидеров и други елементи, да ги отклонят от целта им. 

Аз не бях там, но през цялото време гледах наживо какво се случва. Ясно ми е и откъде са прехвърчали първите камъни (Какво наистина се случи пред централата на Атака), ясно ми е и какво са целяли събралите се атакисти, ясно ми е и какво постигнаха. Постигнаха окончателният си край. Никой, никога няма да бъде подведен отново да гласува за тях, освен най-близката им клика. В този ред на мисли, снощи наблюдавахме последните опити за нанасяне на удар от едно умиращо чудовище. Последен опит да повлече със себе си и тези другите - моралните, интелигентните и честните, които го "погубват".

Аз обаче казвам НЕ и отказвам да бъда част от сценарийчето на един самозабравил се човек с комплекси за малоценност. От тук нататък на Атака трябва да бъде обръщано нулево внимание - точно толкова колкото заслужават. И, за да не са валидират маниите и заблудите им и, за да не се отклоняват енергията и темата на протеста!

Вижте тези хора:
Автор на снимката: Сергей Антонов
Какви мисли ви навяват? Защитници на националната сигурност? Радетели за спасението на българия? Предотвратяват конфликтите?

А сега вижте и тези:

Според Сидеров това са платени провокатори, "хора готови да убиват" и целящи предизвикването на гражданска война. Явно като избухне, вместо с танкове и автомати, ще се замеряме с тебешири и колела... 

Написах този текст с ясното съзнание, че наливам масло в сидеровия огън, но всички трябва да са наясно със събитията, които се случиха. Просто от днес нататък, думичка не трябва да се изговаря за него, протестът да не стига до централата на партията му, а самата тя, да потъне в забвение и срам.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив