Posted by : Филип Миразчийски вторник, 11 юни 2013 г.


Велосипедни стоянки с десетки еднакви колела - има ги навсякъде из Западна Европа и цивилизования свят. Велосипедите за обществено ползване са един от най-силните и важни инструменти за решаване на проблемите с трафика. От съвсем скоро, такава система за споделяне на велосипеди има и в Бургас. Имайки предвид размерите, възможностите и нуждите на Бургас, София направо трябва да се скрие в ъгъла и да поплаче от срам. София остана сигурно единствената столица и голям град, който да си няма такава система.

Вчера обаче на сайта на СО - Направление Архитектура и Градоустройство, намерих планове за развитие на такава система (които не разбирам защо са така скрити, а общината не говори в обществото за тях). Също така, ето ги и плановете за велоалеи в Люлин:

Велосипедна мрежа Люлин

Записка + Техническа характеристика


Направих и карта на планираните "обменни центрове за велосипеди":Следващите два плана, са доста обемни, но много важни за развитието на вело-инфраструктурата и вело-културата в София. Много са интересни, така че определено ги препоръчвам на всеки, който се интересува от велосипеди.
Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив