Posted by : Филип Миразчийски неделя, 26 май 2013 г.


На 26 май се състоя събитието Sofia Quest. Нещо като The Amazing Race, минус наградата от 1 милион долара на финала. Накратко - отбори от по двама души се състезават из София в обиколката на девет места, като по пътя трябва да вършят различни задачи, да снимат определени неща и да отгатват къде е следващото място, на което трябва да отидат. Различните задачи носят различни точки, а участниците могат да избират какво да правят и какво не, как да пътуват и каква стратегия да имат.


Събитието се организира за пръв път в София, от IYAC Bulgaria. Точно затова организаторите трябва да бъдат задължително похвалени, тъй като освен някои малки забележки, проблеми нямаше, а и се бяха постарали наистина да ни е интересно. Поне на мен ми хареса адски много и догодина ще участвам отново със сигурност.


Наградите бяха осигурени от магазин "Стената", издателство "Летера" и театър "Българска армия". Нашият отбор не спечели, въпреки, че завършихме шести по време, но пък много се забавлявахме.Научихме и много нови и интересни неща. Например, знаехте ли, че никой никога не е сядал на царския трон в Алексансдър Невски? Знаехте ли, че камбаната на църквата Св. София виси на едно дърво в градинката отпред? Ами, че в Националната гвардия служи само една жена, а лъвовете на Лъвов мост нямат езици? Аз не знаех до вчера. Още едно браво на организаторите! :)


В 9:30 на пилоните на НДК имаше към стотина души участници и организатори. Записахме се, инструктираха ни и в 10 часа състезанието започна. Няма да разкривам кои бяха дестинациите, тъй като и вие можете да си "поиграете" да ги отгатнете от снимките на инструкциите... :)Тази шахта се отвори и превъртя в момента, в който стъпих на нея тичайки и по някаква случайност не си счупих нещо. Внимавайте с по-разхлопаните капаци в София.Една от задачите ни беше да снимаме различни типове превозни средства. Мисля, че бяхме единствените, които имат багер, бъги, и двойно колело. :)


Задачка за паметливи. 15 секунди, 15 предмета - какви са и с какъв цвят? Обожавам такива неща! Тази снимка не е част от състезанието, но показва опашката пред новата изложба в София. Камбаната на църквата Св. София:


Забележете Годзилата, която съм нарисувал на герба на София. Бива ме, нали?


Една от най-забавните игри беше на тази локация. Единият член на отбора трябва да мине стотина метра с пълна чаша вода и завързани очи, навигиран единствено от съотборника му. :)

Най-трудното предизвикателство. Цитатите - кой е авторът им и каква е националността му. Малко ме е срам, че знаехме само Пипи Дългото Чорапче.


Финалното предизвикателстмо. Ако някой ми каже правилния отговор (не е 2) на въпрос номер 1, ще го черпя! :)Финал на слончето в Борисовата!  Време за награди! :)

Беше супер! Догодина пак сме на линия! :)

{ 1 коментара... read them below or add one }

  1. Числото, ако не се лъжа, беше 8 - беше нарисувано с тебешир пред обсерваторията на Физическия факултет на СУ в Борисовата градина ;)

    ОтговорИзтриване

Архив