Posted by : Филип Миразчийски четвъртък, 9 май 2013 г.


Точно така изглеждам и аз, когато гледам предизборните клипове на партиите. Някои са заснети професионално, някои изглеждат все едно са снимани от маймуна, а на трети, колкото и добре да са заснети, просто си личи колко изкуствено е всичко. 

Освен само няколко клипа, всичко друго е под всякаква критика и не мога да си представя, че някой е получил пари за тях.

Клипът на ГЕРБ не е зле, но ако трябва да сме честни, определено можеха да се справят и по-добре.
Клипът на БСП е сниман добре, харесва ми като идея, но не и като съдържание. Едвам се сдържам да не коментирам партията и от политическа гледна точка.
ДБГ - много добре заснет клип, но според мен с безумен слоган, който убива целия ефект.
Клипът на РЗС не е лош като концепция, но издиша откъм актьорска игра. Действията и репликите на Яне Янев са някакси прекалено отсечени и изиграни. Оставя усещане за театралност...
ДСБ - може би най-професионално заснетите видеоклипове, но отново нещо сякаш не е наред. Жената, която "не може да си плаща сметките", барманът, който бива рекетиран от държавата, момичето, което трета година няма работа, но в момента е на кафенце в центъра. Знам, че най-вероятно се хващам за дреболии, но някак си тези неща ми изглеждат неестествено... Въпреки това, ДСБ определено са с най-добрите видеоклипове...

Нова алтернатива - имаха попадения в рекламните материали (като например тези оставяни по огледалата на колите), но клипът им е доста безсмислен и от него не се разбира нищо, освен, че има някаква нова алтернатива. И защо е пълно с военни?
От тук нататък, вече почваме с леко безумните клипове. Някои ще оставя без коментар, а други са толкова откровено просташки и сбъркани, че просто няма как.
ПП "Средна европейска класа", които са безкрайно неизвестни, но явно все пак участват в надпреварата. Единият от клиповете им - първият, просто е с изключително ниски  идейни и технически качества, а вторият - се чудя кой и как го е измислил (в него се показва пистолет, който "стреля" по олигархията, корупцията и т.н.). Пистолет - който навява асоциации, че можем да им вярваме? Пълен абсурд.
АТАКА - От тях си очаквах нещо абсурдно, така, че... поне те не ме изненадват. Безкрайно забавни и сбъркани хорица.

За финал оставих клип на ВМРО, който е невероятно просташки и според мен недопустим за едно демократично общество. Партии като тази, трябва да бъдат напълно игнорирани в обществото. Аз лично останах без думи след като го гледах.
EDIT 19:28
Забравил съм един много забавен клип - този на СДС: Ясно дясно! Добра идея с нелоша реализация... :)Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Архив