Posted by : Филип Миразчийски сряда, 22 август 2012 г.


Днес махнаха оградите около площад "Независимост" или "Ларгото" както повечето софиянци го наричат. Дългоочакваният ремонт е почти завършен, а дребни довършителни работи и основно почистване тепърва предстоят.
Смятам, че постигнатият резултат определено е много добър. Усещането на площада е приятно и създава чувство за мащабност. Детайлите са добре изпълнени, а мозайките, които ще видите на някои от снимките, изглеждат в пъти по-добре на живо. 
С откриването на новия лъч от метрото и разкопките от Улпия Сердика под бул. Мария Луиза определено пространстовото ще стане в пъти по привлекателно...
Тези са целенасочено различни!
Този тук, яко се беше объркал нещо!

Полицая пред Министерския съвет обаче, реагира мигновено!


Това е. Като открият и метрото и другите разкопки, пак ще има снимки! Честно казано изпълнението и усещането на показаното дотук ми хареса страшно много и забележки нямам... Много съм доволен...

{ 4 коментара... read them below or Comment }

 1. Готин репортаж, мерси.

  ОтговорИзтриване
 2. Защо са толкова малко откритите находки в пространството на Ларгото?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ами, първоначално и аз това се зачудих, но после се замислих, че по проект долу около тях трябва да се наредят други останки, изложбени пана, витрини и т.н. Така че, не можем да сме сигурни какво точно ще има под Ларгото, докато не го завършат напълно и не отворят достъпа до изложбената част. А иначе, находките под Мария Луиза, са десетки пъти повече! :)

   Изтриване

Архив