Posted by : Филип Миразчийски вторник, 13 март 2012 г.

    
Днес посетихме Националните дни на кариерата в зала Арена Армеец, водени не толкова от нуждата, колкото от интереса. Най-малкото, Ади в момента не си търси нито стаж, нито работа, а пък в моята сфера, на такива места не предлагат нито едно от двете.
   
Самото мероприятие беше доста добре организирано. Нямаше липса на паркоместа, гъчканицата беше повече от умерена, а на щандовете имаше доволно количество материали за интересуващите се.


Както и предполагах, имаше много компании, но основно бяха представени фирми от сферата на IT и финансовия пазар, имаше една-две фармацевтични компании, една-две търговски и т.н. Разбира се, присъстваха и обичайните M-Tel, Globul, Vivacom...

Впечатление ми направи, че имаше хора, които обикаляха и разговаряха, с де що имаше HR представител, което според мен е малко безсмислено. Смятам, че на такива форуми, човек трябва да е с ясна цел, да има 5-6 компании, които го интересуват и не повече... Доста е странно да обсъждаш CV-та на щанда на Телекомуникационна фирма, а минути по-късно на Челопеч Майнинг....Беше доста интересно, че Nestle като генерален спонсор, очевидно доста се бяха постарали да направят впечатление, но пък за сметка на това, момичето на "сергията" им, беше повече от нетърпеливо да спрем да я занимаваме с въпросите си.

Безплатни Kit Kat! Малко е тъжно, че вече не ги произвеждат с Peanut Butter...


Тук пък беше единственото място, в изложбената зала, на което вървяха презентации на живо и беше сравнително интересно... до момента, в който презентатора каза, че бизнеса на бъдещето е продажбата на бутилки с кислород...и се изстреляхме от там... :DПредставянето на Vivacom беше изключително добро - на стеничката отзад бяха написани областите, в които се търсят кадри, а момичетата от HR отдела отговаряха на всички въпроси бързо и ясно.

Въпреки, че мероприятието не се провеждаще в самата зала Армеец, а в по-малката - тренировъчна - мисля, че може да се каже, че избора е доста удачен. Ако някой не е успял да отиде, а се интересува, може да отиде и утре, на същото място, от 10.00 до 18.00 часа. Има и по-масови презентации в зали и с интерактивно участие, но повечето са изцяло предварително booked. However, може да влизат и правостоящи - затова, който го интересува - цък тук!

P.S. Едно от нещата, в залата, което ми направи изключително лошо впечатление, но е проблем на администрацията на Арена Армеец - беше липсата на табелки и замяната им с налепени листчета! Недопустимо според мен - за чисто нова спортна арена...


{ 1 коментара... read them below or add one }

  1. Филип, много ти благодаря за споделеното мнение и искрено се радвам, че събитието ти е допаднало и сме оставило приятни емоции в теб.

    ОтговорИзтриване

Архив